Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα οι δρόμοι της Βαρκελώνης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αρχές επιχείρησαν να εκκενώσουν ένα κτήριο που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Όταν μετέβησαν στη συνοικία Σαντς, όπου βρίσκεται το κτήριο, οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδες νεαρών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεκινήσουν με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χημικών και τους διαδηλωτές να απαντούν με μολότοφ, πέτρες και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 27 άτομα συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, ο ισπανικός Τύπος, με δικαστική εντολή ζητήθηκε από τους ενοίκους να εγκαταλείψουν το ιστορικό κτήριο Can Vies -ιδιοκτησία της εταιρείας Μέσων Μεταφοράς της πόλης- δεδομένου ότι αυτό θα κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός γενικότερο σχεδίου ανάπλασης της περιοχής.

Το κτήριο από το 1997 βρίσκεται υπό καθεστώς κατάληψης από νεαρούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα το δημοσίευμα, όσες προσπάθειες διαπραγμάτευσης έγιναν κατά το παρελθόν, από την πλευρά της πολιτείας, για την εκκένωση του κτηρίου απέβησαν άκαρπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης