Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που βοήθησαν να εκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Η.Π.Α. το 2008 θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό των New York Times/CBS News.
 
Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι στην πλειονότητά τους είναι δυσαρεστημένοι από την προεδρία Ομπάμα, δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του στην οικονομία και δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ελπίζει να πετύχει στη δεύτερη θητεία του.

Μόνο το 31% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων έχει θετική άποψη για τον Αμερικανό πρόεδρο και τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως δεν σημείωσε πραγματική πρόοδο στην ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2008 ο Ομπάμα είχε την υποστήριξη του 52% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, ενώ ο αντίπαλός του, Τζον Μακέιν, το 44%. Σχεδόν οι μισοί από του ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν έχουν σχηματίσει γνώμη για τον Μιτ Ρόμνεϊ, επικρατέστερο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους, το 38% έχει θετική γνώμη για τον Ομπάμα, το 45% αρνητική και το 17% δεν έχει ακόμα γνώμη, προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε 1.154 ανθρώπους.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης