Πέφτουν τα ποσοστά της Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 15:17
Πέφτουν τα ποσοστά της Μέρκελ
Μείωση σημειώνει η δημοτικότητα της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, ενώ βαρύτερο είναι το πλήγμα για την ίδια τη Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς η δημοτικότητά της μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και έπεσε στο 55%.

Μόλις το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στηρίζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της Infratest dimap, το ποσοστό λαϊκής στήριξης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης - Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Αριστεροί και Πράσινοι- ανέρχεται σε 52%.

Η δεύτερη θητεία της Μέρκελ έχει αμαυρωθεί από εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού, με αφορμή θέματα που περιλαμβάνουν τη φορολογία, το σύστημα υγείας και τα επιδόματα πρόνοιας για τους μακροχρόνια ανέργους.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού διαφωνούν επίσης και στον τρόπο με τον οποίο θα εξέλθει η Γερμανία από την οικονομική κρίση, ενώ αντιμετωπίζουν πιθανή ήττα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 15:17