Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διεξαγάγει σύντομα την πρώτη άσκηση της τελευταίας δεκαετίας στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν τρία αεροπλανοφόρα και τα σκάφη συνοδείας που συγκροτούν τις δυνάμεις κρούσης τους στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τη Δευτέρα.

«Είναι σπάνια η ευκαιρία για γυμνάσια με δύο αεροπλανοφόρα μαζί, και ακόμη πιο σπάνιο να μπορούμε να κάνουμε γυμνάσια με τρία», σημείωσε ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, ο διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού. Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη, διευκρίνισε. Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στην Ασία στο πλαίσιο της δωδεκαήμερης περιοδείας του τις πρώτες ημέρες των γυμνασίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επιχειρήσεις με την εμπλοκή πολλών αεροπλανοφόρων και δυνάμεων κρούσης είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, και αυτή η άσκηση στον δυτικό Ειρηνικό δίνει μια χειροπιαστή απόδειξη των μοναδικών δυνατοτήτων και της ανυποχώρητης δέσμευσης του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ να συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε ο ναύαρχος Σουίφτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης