Πέντε ενήλικες έχασαν τη ζωή τους και ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από τον ισχυρό σεισμό των 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τετάρτη, 11 Απριλίου, κοντά στις ακτές της Βόρειας Ινδονησίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν από ανακοπή, ένας από σοκ και ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση δέντρου, είπε ο Σουτόπο Πουρούο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απώλειες και οι υλικές ζημιές εξακολουθούν να αξιολογούνται» ανέφερε ο ίδιος σε γραπτό του μήνυμα που απέστειλε στους δημοσιογράφους. Σήμερα, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε και τα γραφεία, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα στην επαρχία Άτσεχ άνοιξαν και πάλι. Μια φυλακή στην περιοχή Άτσεχ Μπεσάρ κατέρρευσε, ενώ πολλά άλλα κτήρια καταστράφηκαν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι δεσμοφύλακες στην περιοχή Κατζού της Μπάντα Άτσεχ χρειάστηκε να απελευθερώσουν προσωρινά τους κρατούμενους φοβούμενοι ότι το κτήριο θα καταρρεύσει. Στη συνέχεια οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

Στην περιοχή Πιντί, 34 από τους 62 κρατούμενους που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι εξαιτίας του σεισμού, δεν επέστρεψαν, είπε ο επικεφαλής της φυλακής Τζόκο Μπουντί Σετιάντο. Ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της επαρχίας Άτσεχ, όπου ήταν το επίκεντρο, και έγινε αισθητός μέχρι τη Νότια Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μια σειρά από ισχυρούς μετασεισμούς. Ωστόσο, δεν ακολούθησε μεγάλο τσουνάμι όπως συνέβη στην ίδια περίπου περιοχή το 2004. Από εκείνο το τσουνάμι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 230.000 άνθρωποι σε 13 χώρες του Ινδικού ωκεανού.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 12:05

Ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 14:26

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης