Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 20:55
Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών
Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Χεβρώνα και τη Νάμπλους, ανέφεραν πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τέσσερα από τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού.

Με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού, τα κυριότερα παλαιστινιακά κινήματα οργάνωσαν μια «ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με μια πηγή, μετά την εβδομαδιαία προσευχή, στη Νάμπλους, οι πιστοί διαδήλωσαν και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον Εβραίων εποίκων που περνούσαν από την περιοχή με αυτοκίνητα. Οι τελευταίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον των διαδηλωτών και σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο. Ισραηλινοί στρατιώτες που έφτασαν στο σημείο πυροβόλησαν επίσης τους διαδηλωτές σκοτώνοντας έναν 22χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις άνδρες.

Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι στο επεισόδιο ενεπλάκησαν έποικοι ενώ το ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων μετέδωσε ότι μια γυναίκα ήταν αυτή που άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, ηλικίας 30, 39 και 46 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο χωριό Μπέιτ Όμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκατοντάδων Παλαιστίνιων.

Η κηδεία των τριών ανδρών, αργά το απόγευμα, έγινε αργά το απόγευμα μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Για λόγους ασφαλείας ο στρατός διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο που συνδέει την Ιερουσαλήμ με τη Χεβρώνα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 20:55