Νέα επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού της Λιβύης, Baghdadi al-Mahmoudi, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, διαψεύδοντας για πολλοστή φορά ισχυρισμούς του πρώην Λίβυου αξιωματούχου περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του 2007.

«Χθες (Τετάρτη), το CNT, η κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ότι το κείμενο, που αναφέρεται στην χρηματοδότηση, είναι πλαστό. Ο μεταφραστής του Muammar Gaddafi είπε ότι είναι πλαστό και ο αποδέκτης του περίφημου εγγράφου ανέφερε ότι είναι πλαστό», εξήγησε ο Nicolas Sarkozy στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Canal+.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρώην πρωθυπουργός του Gaddafi, του οποίου συνεισέφερα να οργανωθεί η αποχώρηση, μπορεί να λέει ότι θέλει, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό», τόνισε, προσθέτοντας αστειευόμενος: «Κοιτάξτε με, λέω στον Gaddafi: Κάντε μου μια μικρή κατάθεση, 50 εκατ.».

«Το 2012 φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει μυστικά μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ; Αλλά ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες; Είναι ατιμία, είναι γελοίο. Πιστεύετε ότι αυτά γίνονται έτσι; Και για να ευχαριστήσω τον Gaddafi, αποφασίζω να εισβάλουμε στην Λιβύη;», διερωτήθηκε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης