Περίεργο μωβ πλάσμα εντοπίστηκε στον βυθό ανοιχτά της Καλιφόρνια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 11:59
Περίεργο μωβ πλάσμα εντοπίστηκε στον βυθό ανοιχτά της Καλιφόρνια
Κάτι περίεργο ανακάλυψαν αυτή την βδομάδα στον βυθό του ωκεανού στα ανοιχτά της Καλιφόρνια επιστήμονες στο ερευνητικό σκάφος E/V Nautilus.

Πρόκειται για μία μικρή μωβ μάζα, την οποία ανέσυραν με τηλεχειριζόμενο σκάφος και προσπαθούν να διαπιστώσουν τι ακριβώς είναι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, η μωβ αυτή μάζα βρέθηκε βαθιά στο υποθαλάσσιο φαράγγι του Αργκουέλο, κοντά στο Channel Islands National Marine Sanctuary στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.Η ανακάλυψη του πλάσματος προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές, και η στιγμή της έχει καταγραφεί σε βίντεο, στο οποίο ακούγονται επίσης παρατηρήσεις και σχόλια των επιστημόνων.

Σύμφωνα με το PhysOrg, ο «Ναυτίλος» υπάγεται στο Ocean Exploration Trust το οποίο στήθηκε από τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ με σκοπό την πραγματοποίηση επιστημονικών ερευνών και τη λήψη εικόνων από τον βυθό – έναν κόσμο τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν ποτέ. Το σκάφος εξερευνά την τεκτονικά ενεργή περιοχή στα ανοιχτά της Καλιφόρνια, αναζητώντας οργανισμούς που πιθανώς να μην συναντώνται πουθενά αλλού. Για αυτό τον τον σκοπό λειτουργούν δύο τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα, τον «Ηρακλή» και τον «Άργο».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα νέο είδους μαλακίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 12:02