Περικοπές δαπανών προετοιμάζει ο Σόιμπλε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 11:04
Περικοπές δαπανών προετοιμάζει ο Σόιμπλε
Περικοπή δαπανών, ύψους πέντε έως έξι δισ. ευρώ, προετοιμάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να μηδενισθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα της Γερμανίας το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Τα σχέδια αυτά επιβεβαιώθηκαν και από στέλεχος του CDU της Μέρκελ. «Εάν θέλουμε να επιτύχουμε το 2014 ένα μηδενικό διαρθρωτικό έλλειμμα, θα πρέπει να καλύψουμε μία τρύπα περίπου πέντε δισ. ευρώ και αυτό δεν πρόκειται να γίνει εφικτό, παρά μόνον μέσω νέων μειώσεων στις δαπάνες» δήλωσε στην εφημερίδα ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην Μπούντεσταγκ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, οι συνομιλίες για τη μείωση στις δαπάνες εμπλέκουν όλα -ανεξαιρέτως- τα υπουργεία.

Στις αρχές Νοεμβρίου οι Χριστιανοδημοκράτες και οι φιλελεύθεροι εταίροι τους στην κυβερνητική συμμαχία είχαν συμφωνήσει για τον μηδενισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος έως το 2014.

Η κυβέρνηση προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 8,8 δισ. ευρώ για το 2013, που ισοδυναμεί στο 0,34% του γερμανικού ΑΕΠ. Το γερμανικό δημόσιο έλλειμμα περιλαμβάνει το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και τα επιμέρους ελλείμματα των ομόσπονδων κρατιδίων, των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 11:56