Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα σχέδια για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, παρότι προσλαμβάνει επιπλέον αστυνομικούς για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λικ Σατέλ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ, ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.500 ανδρών στα σώματα ασφαλείας, γεγονός που ήγειρε αρκετά ερωτήματα από μέρους των Γαλλικών ΜΜΕ σχετικά με τη δέσμευση του προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για συρρίκνωση του αριθμού των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου ανά δύο συνταξιοδοτούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μειώσεις προσωπικού, τις οποίες εισήγαγε ο Σαρκοζί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα και τη Γαλλική αριστερά, η οποία κέρδισε την κεντροδεξιά παράταξη υπό το Σαρκοζί στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Η προσπάθεια μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων προηγήθηκε του ξεσπάσματος της σοβαρής ύφεσης της Γαλλικής οικονομίας, ωστόσο οικονομολόγοι σημειώνουν ότι δε θα έχει μεγάλη επίπτωση στο ραγδαία μεγεθυνόμενο δημόσιο χρέος της χώρας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή ότι κορυφαία προτεραιότητά του είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ επανέλαβε ότι σχεδιάζεται το πάγωμα των δημοσίων δαπανών για την τιθάσευση του ελλείμματος και του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης