Μια εβδομάδα έχει περάσει από την ημέρα που οι Αρχές στο Ιράν ανακοίνωσαν ότι θα οδηγήσουν στο δικαστήριο τρεις Αμερικανούς οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί το πότε τελικά θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Ήδη, ο Λευκός Οίκος έχει κάνει έκκληση για επιείκεια, με την Τεχεράνη να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα πέσουν στα «μαλακά».

«Αν θέλει ο Θεός, η δίκη θα ξεκινήσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Εύχομαι οι δικαστές να κρίνουν με βάση τις αξίες της Δικαιοσύνης και της Ισότητας έτσι ώστε η δίκη να καταλήξει στην απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων», επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ali Akbar Salehi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορούμενοι Josh Fattal, Shane Bauer και Sarah Shourd συνεχίζουν να δηλώνουν μέσω του δικηγόρου τους, Masoud Shafiei, ότι είναι αθώοι, αρνούμενοι τις κατηγορίες για παράνομη είσοδο και κατασκοπεία. Και οι τρεις τους βρίσκονται υπό κράτηση τα τελευταία δύο χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης