Περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 13:56
Περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε σήμερα για την Τανζανία, τον πρώτο σταθμό στην περιοδεία του στην Ανατολική Αφρική, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί στη δράση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

«Θα θέσουμε στο τραπέζι τις δραστηριότητες της FETO στις αφρικανικές χώρες, όπως στην Τανζανία, τη Μοζαμβίκη και άλλες» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το ακρωνύμιο FETO, στην ορολογία που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές, σημαίνει «Τρομοκρατική Οργάνωση των Υποστηρικτών του Φετουλάχ». Εννοούν το κίνημα του Γκιουλέν που περιλαμβάνει ένα ευρύ δίκτυο σχολείων, επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιδίως στις αφρικανικές χώρες.
Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί επίσης τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη.

Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ για πάνω από 16 χρόνια, υποστηρίζει ότι το κίνημά του είναι ειρηνικό και αρνείται κάθε εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον του πρώην συμμάχου του, του προέδρου Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 14:02