Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας θα κάνει σήμερα περιοδεία σε περιοχές της ΛΔ Κονγκό οι οποίες πλήττονται από τη δέκατη επιδημία του ιού Έμπολα.

Ο Μάας θα συναντηθεί με τον Συντονιστή των προσπαθειών του ΟΗΕ για την Αντιμετώπιση της Κρίσης του Έμπολα, τον Ντέιβιντ Γκρέσλι, στην πόλη Γκόμα, κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Μπουκάβου, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιότερα, ο Μάας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του Ντένις Μουκουέγκε, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης. Το έργο του Μουκουέγκε επικεντρώνεται στα κορίτσια και στις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο ένοπλων συρράξεων.

Τον περασμένο μήνα συμπληρώθηκε η πρώτη επέτειος από το ξέσπασμα της τρέχουσας επιδημίας του Έμπολα, που είναι η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία. Στα τέλη του Αυγούστου, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.000 και τα κρούσματα τα 3.000 στη χώρα της κεντρικής Αφρικής.

Οι προσπάθειες να περιοριστεί η επιδημία του Έμπολα δυσχεραίνονται σημαντικά από τις εχθροπραξίες στις περιοχές όπου μαίνεται, καθώς δρουν εκεί διάφορες ένοπλες ομάδες, τη δυσπιστία πολλών πολιτών, τοπικά έθιμα, ιδίως ως προς τις ταφές των νεκρών, καθώς και δεισιδαιμονίες. Εργαζόμενοι σε υγειονομικές υπηρεσίες και κέντρα θεραπείας έχουν γίνει επανειλημμένα στόχοι επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης