Η Μόσχα δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων για να προχωρήσει σε μαζική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό διαπιστώνει ο Guardian, την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για στοχευμένη επίθεση στο έδαφος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Παρά την ανάπτυξη 125.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία εν όψει και των στρατιωτικών ασκήσεων στο έδαφος της Λευκορωσίας, τον Φεβρουάριο, ενισχύεται η εκτίμηση πώς το Κρεμλίνο έχει προετοιμαστεί για περιορισμένης και μόνον έκτασης πλήγματα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την άποψη συντείνει και το γεγονός ότι η «πολεμική μηχανή» της Ρωσίας δεν είναι πλήρως ενισχυμένη στην περιοχή, καθώς δεν έχει εγκατασταθεί Μονάδα Τακτικής Διοίκησης, δεν έχουν μεταφερθεί τανκ ή αντιαεροπορικά συστήματα ούτε κινητές νοσοκομειακές μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν η Ρωσία προετοιμαζόταν για γενικευμένη σύρραξη, θα το είχαμε παρατηρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100 ρωσικά τάγματα είναι απαραίτητα για μια ευρείας κλίμακας επίθεση, με στρατιωτικούς αναλυτές στη Δύση να επιμένουν σε διπλάσιο αριθμό. 

Επιπλέον, οι προμήθειες σε πυρομαχικά και ήδη πρώτης ανάγκης, αλλά και εν γένει η μεταφορά επιχειρησιακού και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού είναι ζητήματα υψίστης σημασίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση, κάτι που δεν διαφαίνεται να έχει δρομολογήσει η Μόσχα. «Δεν έχει στηθεί ούτε μια τέντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον Guardian.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης