Περιπολίες μαχητικών πάνω από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Περιπολίες μαχητικών πάνω από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν παρέτεινε την εντολή για περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και απαγόρευσε την απογείωση στρατιωτικών ελικοπτέρων από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε πηγή στο προεδρικό γραφείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να καταρρίπτει στρατιωτικά ελικόπτερα που πετούν πάνω από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είχε δώσει εντολή για περιπολίες από μαχητικά F16 σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το CNN Turk. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Τσαλισκάν έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να καταρρίπτουν κάθε άγνωστο ελικόπτερο που πετά πάνω από την πόλη, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Σε κλοίο ασφαλείας βρίσκεται σήμερα η Κωνσταντινούπολη, με περίπου 1.800 μέλη των ειδικών δυνάμεων να συνδράμουν την αστυνομία, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Κωνσταντινούπολη εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί, με τη συνδρομή τεθωρακισμένων οχημάτων, πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της τουρκικής μεγαλούπολης. Ειδικές ομάδες έχουν επίσης τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα το πρωί, δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στην Ακαδημία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 16:04