Περιπολίες Σέρβων, Ούγγρων και Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 16:40
Περιπολίες Σέρβων, Ούγγρων και Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας
Αστυνομικές δυνάμεις της Σερβίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας θα πραγματοποιούν από κοινού περιπολίες κατά μήκος των συνόρων ΠΓΔΜ - Σερβίας, λόγω του αυξανόμενου αριθμού παράτυπων μεταναστών που ακολουθούν τη διαδρομή για να φτάσουν σε χώρες της Ε.Ε., συμφώνησαν οι αρχηγοί των αστυνομιών της Σερβίας Μίλοραντ Βέλιοβιτς και της Ουγγαρίας Κάρολ Παπ, σε συνάντηση στην ουγγρική πόλη Σέγκεντιν.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, 20 Ούγγροι αστυνομικοί υπάλληλοι μαζί με Σέρβους συναδέλφους τους θα αναπτυχθούν στα σύνορα Σερβίας - ΠΓΔΜ με τέσσερα οχήματα εξοπλισμένα με κάμερες θερμικής απεικόνισης, μετέδωσαν τα σερβικά ΜΜΕ, μετά από τις συνομιλίες των αξιωματούχων της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας, τόνισε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονται στα σερβικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία κάθε μέρα και προσπαθούν να εισέλθουν στη Σερβία και να συνεχίσουν μέσω Ουγγαρίας το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της ΕΕ.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και από τη Δευτέρα οι κοινές ομάδες μας θα περιπολούν στην περιοχή με συναδέλφους τους από την Αυστρία και πιθανότατα και από τη Γερμανία», υπογράμμισε ο κ. Βέλιοβιτς, προσθέτοντας ότι «οι παράτυποι μετανάστες δεν είναι μόνον πρόβλημα της Σερβίας και της Ουγγαρίας, αλλά πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης».

Οι σερβικές και ουγγρικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και άλλων χωρών στην περιοχή λαμβάνουν το πρόβλημα σοβαρά υπ' όψη και προχωρούν στη λήψη μέτρων για να το περιορίσουν, τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των υπουργών Εσωτερικών των δύο χωρών.

Στη συνάντηση εξετάστηκε και το ενδεχόμενο συγκρότησης κοινών ομάδων για την καταπολέμηση του εγκλήματος, στις οποίες θα συμμετάσχουν Ούγγροι, Γερμανοί, Αυστριακοί και Σέρβοι αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα 31.500 μετανάστες πέρασαν από τη Σερβία από την αρχή του έτους και ότι ο αριθμός τους πιθανόν θα συνεχίσει να αυξάνεται.
«Είναι τώρα ένα πρόβλημα, το οποίο η Σερβία δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της - δεν έχουμε δικαίωμα και δεν μπορούμε φυσικά να εμποδίσουμε τους ανθρώπους αυτούς να εισέρχονται στη χώρα μας, όταν ζητούν άσυλο ή λένε ότι σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο», ανέφερε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν στην πρώτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής εργασίας που ασχολείται με το μεταναστευτικό ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς να συγκαλέσει περιφερειακή διάσκεψη για το θέμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 16:40