Περίπου 100 πυρκαγιές μαίνονται στην Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 12:30
Περίπου 100 πυρκαγιές μαίνονται στην Ισπανία
Περισσότεροι από 230 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν χθες το βράδυ στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν περίπου 100 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή των Αστουριών, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

«Περίπου 100 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των πυροσβεστών της αυτόνομης περιοχής των Αστουριών. «Διακόσιοι τριάντα πυροσβέστες των Αστουριών βρίσκονται στο σημείο αυτή την ώρα, καθώς και μέλη της πολιτοφυλακής, εθελοντές της πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι των δήμων και μέλη της στρατιωτικής μονάδας έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προκειμένου «να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές, που ξέσπασαν ταυτόχρονα, με περισσότερες από 100 ενεργές εστίες», η στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης (UMI) απέστειλε επί τόπου «έναν λόχο 100 ανδρών», εξοπλισμένων με 14 αυτόματες αντλίες, εξήγησε η Υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων του πριγκιπάτου των Αστουριών (SEPA), σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της.

Οι πυρκαγιές επηρεάζουν κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής και ιδιαίτερα την περιοχή Ελ Φράνκο όπου πέντε κατοικίες και ένα ιπποστάσιο έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ στις 22:30.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην αυτοκινητόδρομο Α-8 στην περιοχή αυτή, λόγω του πυκνού καπνού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι καιρικές συνθήκες, με τις αυξημένες θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, περιπλέκουν τις εργασίες της κατάσβεσης», ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 12:45