Η Αυστραλία δεσμεύτηκε σήμερα να στείλει επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στις Φιλιππίνες, αυξάνοντας συνολικά την οικονομική ενίσχυση σε 21 εκατ. ευρώ ενώ υποσχέθηκε να αυξήσει και τις στρατιωτικές ενισχύσεις της.

«Ως φίλος και γείτονας, η Αυστραλία στέκεται δίπλα στις Φιλιππίνες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ανθρωπιστική καταστροφή», αναφέρει ανακοίνωση, του γραφείου του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οικονομικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων, ειδών υγειονομικής περίθαλψης και προστασίας των παιδιών, καθώς και για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Δύο πολεμικά αεροσκάφη της Αυστραλίας προσγειώθηκαν χθες στις Φιλιππίνες μεταφέροντας γιατρούς και ιατρικό εξοπλισμό,. Η βοήθεια κατευθύνθηκε προς την πόλη Τακλομπάν, μία από τις πόλεις που καταστράφηκαν από τον τυφώνα στο νησί Λέιτε στις κεντρικές επαρχίες της χώρας του αρχιπελάγους. Επίσης, τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται άλλα δυο μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C – 130 Hercules γεμάτα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωσε τις Φιλιππίνες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και καταστρέφοντας πόλεις και υποδομές. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση των Αρχών ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα ανέρχεται στα 2.357 θύματα και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με το πέρασμα των ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης