Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής εφέτος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαιτίας της ιλαράς, αριθμός διπλάσιος από αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα, η οποία ξέσπασε τον Αύγουστο του 2018, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η επιδημία στη ΛΔ Κονγκό είναι η σημαντικότερη παγκοσμίως. Είναι μια από τις πιο σοβαρές που έχουμε δει» δήλωσε η Κέιτ Ο’ Μπράιεν, διευθύντρια της υπηρεσίας εμβολιασμών στον ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια διευκρίνισε ότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί στη ΛΔ Κονγκό 250.270 κρούσματα ιλαράς και 5.110 θάνατοι.

Αυτή η επιδημία ιλαράς ξέσπασε στη χώρα της Αφρικής τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού. Ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι η εκστρατεία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Η Ο’ Μπράιεν υπογράμμισε ότι η επιδημία επεκτάθηκε «σε όλη τη χώρα» και πιο ευάλωτα είναι «τα παιδιά και τα βρέφη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιλαρά εξακολουθεί να είναι μία δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια. Πριν από την εμφάνιση του εμβολίου τη δεκαετία του 1970 προκαλούσε τον θάνατο 7 με 8 εκατομμυρίων παιδιών ετησίως.

Η επιδημία ιλαράς στη ΛΔ Κονγκό δεν έχει γίνει τόσο γνωστή όσο η επιδημία του ιού Έμπολα που ξέσπασε στη χώρα τον Αύγουστο του 2018 και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο περίπου 2.200 ανθρώπων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης