Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν στη Ρωσία

Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν στη Ρωσία
Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν σήμερα στη Ρωσία, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλκα Γκολοντιέτς, κατά τη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ «Ενεργός μακροζωία στη Μόσχα το 2018» που πραγματοποιείται στη ρωσική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι «μεγάλος» και ότι στα επόμενα χρόνια θα σημειώσει αύξηση.

«Εάν παλαιότερα οι άνθρωποι ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών μετριόντουσαν σε δεκάδες, σήμερα στη Ρωσική Ομοσπονδία οι αιωνόβιοι ξεπερνούν τις 7.000» δήλωσε η Γκολοντιέτς, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «στα επόμενα 7-8 χρόνια, ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί» και πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε τα άτομα αυτά να νιώθουν ότι είναι πλήρως ενταγμένα στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι ο μέσος όρος ζωής στη Μόσχα μπορεί να φθάσει τα επόμενα ενάμιση-δύο χρόνια στα 80 χρόνια. Ανέφερε, μάλιστα, ότι με βάση τα στοιχεία του περασμένου έτους ο μέσος όρος ζωής σε όλη τη Ρωσία ήταν τα 72,7 χρόνια, ενώ στη «λέσχη» των χωρών με προσδόκιμο ζωής μεγαλύτερο των 70 ετών η Ρωσία μπήκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η Όλγα Γκολοντιέτς επεσήμανε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι τα προσεχή χρόνια οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, όπως και σε αποτελεσματικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανεξάρτητα από τις αποστάσεις.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι με βάση τα στοιχεία του 2017 ο μέσος όρο ζωής στη Μόσχα πλησίασε τα 78 χρόνια, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο επίσης πρόσφατο διάγγελμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση είχε πει ότι ο μέσος όρος ζωής των Ρώσων στο τέλος της επόμενης δεκαετίας πρέπει να υπερβεί την ηλικία των 80 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 06:18