Έξι στους δέκα Γάλλοι δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» από τις ενέργειες του Εμανουέλ Μακρόν έναν χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ifop-Fiducial.

Στην ερώτηση «συνολικά, έναν χρόνο μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν ως προέδρου της Δημοκρατίας, θα λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος, μάλλον ικανοποιημένος, μάλλον δυσαρεστημένος ή πολύ δυσαρεστημένος», το 58% απαντά «δυσαρεστημένος, εκ των οποίων το 24% «πολύ δυσαρεστημένος» και το 34% «μάλλον δυσαρεστημένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 42% δηλώνει «ικανοποιημένο» (38% «μάλλον ικανοποιημένος» και 4% «πολύ ικανοποιημένος»).

Ως προς τις δεσμεύσεις που ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το 57% θεωρεί ότι «τηρήθηκαν» και το 43% το αντίθετο.

Το 67% έχει θετική γνώμη για τις ενέργειές του ως προς τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 63% έχει θετική γνώμη για την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό, το 56% για την αύξηση της ελκυστικότητας της Γαλλίας, ενώ μόνο το 27% εμφανίζεται ικανοποιμένο για την μεταρρύθμιση των συντάξεων και το 18% για την κατάσταση των νοσοκομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 73% θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν «αυταρχικό», στο 67% θεωρεί ότι «γνωρίζει πού πηγαίνει», στο 53% τον βρίσκει «συμπαθητικό» , αλλά μόνο στο 30% τον θεωρεί «κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης