«Περισσότερο πραγματιστική η προσέγγιση της ΕΕ σχετικά με το Brexit»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 13:59
«Περισσότερο πραγματιστική η προσέγγιση της ΕΕ σχετικά με το Brexit»
Ο τόνος στις ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και άλλων χωρών της ΕΕ σχετικά με το Brexit έχει βελτιωθεί σε σχέση με νωρίτερα μέσα στο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Ο,τι και αν λέγεται δημοσίως ενόψει της διαπραγμάτευσης, το μήνυμα που περνάει σε εμάς είναι ότι ο κόσμος πλέον το αντιμετωπίζει περισσότερο ως ένα κοινό πρόβλημα, κάτι που πρέπει να επιλύσουμε μαζί. Υπάρχει μια όλο και περισσότερο πραγματιστική προσέγγιση», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Ο Χάμοντ είχε υπαινιχθεί σε γερμανική εφημερίδα τον Ιανουάριο ότι η Βρετανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα επίπεδα εταιρικού φόρου της ως μια μορφή άσκησης πίεσης στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ.

Επίσης τον Ιανουάριο η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παρουσίασε τις προτεραιότητές της σχετικά με το Brexit θέτοντας στο επίκεντρο τους αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση αντί τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της χώρας στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Η ίδια είπε εξάλλου ότι το «καμία συμφωνία» είναι προτιμότερο από το «κακή συμφωνία» για τη χώρα, κάτι το οποίο επανέλαβε σήμερα ο Χάμοντ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 14:08