Παίρνει μέτρα κατά της Ρωσία η ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 02:45
Παίρνει μέτρα κατά της Ρωσία η ΕΕ
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσία, όσον αφορά την κρίση στη Ουκρανία, αναμένεται να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, μετά την αποτυχία των ρωσο-αμερικανικών συνομιλιών.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι σήμερα (σσ χθες) οι συζητήσεις δεν οδήγησαν σε διπλωματικό αποτέλεσμα για το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι εργάστηκε ακούραστα». Τόνσε ο Χέιγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι συναντήθηκε με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο την Παρασκευή για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την σοβούσα κρίση, πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή.

«Λυπάμαι που η Ρωσία έχει αρνηθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει πορεία και συνεχίζει έμπρακτα να υποστηρίζει το παράνομο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απόλυτα πεπεισμένο ότι πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή και ενωμένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα. Ήρθε η ώρα για τη λήψη σκληρότερων μέτρων».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 02:45