Συνολικά 14 πτώματα εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή των Άνδεων στο Περού, όπου ένα ελικόπτερο με τουρίστες κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι σοροί βρέθηκαν, την Κυριακή, σε υψόμετρο 4.900 μέτρων από μέλη σωστικού συνεργείου κοντά στην ιστορική πόλη, Κούσκο, πρωτεύουσα των Ίνκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της δύσβατης περιοχής χρειάστηκαν προσεκτικοί χειρισμοί από τους διασώστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ειδικά καλάθια προκειμένου να μεταφέρουν τους ειδικούς σάκους με τα πτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σημείου της συντριβής διήρκησαν αρκετές ημέρες, με την πυκνή ομίχλη να δυσχεραίνει την επιχείρηση. Το ελικόπτερο μετέφερε 11 τουρίστες (οκτώ Νοτιοκορεάτες, ένα Τσέχος, ένα Σουηδό κι ένα Ολλανδό) καθώς και τρία μέλη πλήρωμα.

Συλλυπητήρια από τον πρέσβη της Ν. Κορέας

Εν τω μεταξύ ο πρέσβης της Ν. Κορέας στο Περού εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό των επιβατών. Ο Park Hee Kwon έφθασε την Κυριακή στην πόλη Κούσκο προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των Αρχών που έχουν αναλάβει την επιχείρηση διάσωσης. Αισθάνομαι μεγάλη θλίψη για τον θάνατο των 14 επιβατών και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους», τόνισε.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Νοτιοκορεάτες ήταν υπάλληλοι της Samsung.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Περού: Πλάνα από το σημείο συντριβής ελικοπτέρου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012, 02:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης