Περού: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνη που προορίζονταν για τις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 06:48
Περού: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι κοκαΐνη που προορίζονταν για τις ΗΠΑ

Περισσότεροι από δύο τόνοι κοκαΐνη, ποσότητα η οποία σχεδιαζόταν να εξαχθεί λαθραία με προορισμό τις ΗΠΑ, κατασχέθηκαν στο βόρειο Περού, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η περουβιανή αστυνομία.

 «Κατασχέσαμε περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνη που επρόκειτο να φύγουν για τις ΗΠΑ διά της θαλάσσιας οδού» από την περιοχή Πίουρα, η οποία γειτονεύει με τον Ισημερινό, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στον Τύπο ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο Χοσέ Λουίς Λαβάγιε.

Επτά άτομα - πέντε Μεξικανοί και δύο Περουβιανοί - συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση, πρόσθεσε ο Λαβάγιε. Η αστυνομία κατέσχεσε υ 10 αυτοκίνητα, δύο πλεούμενα, πυροβόλα όπλα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περουβιανής αστυνομίας, η αξία αυτού του φορτίου ναρκωτικών στην αμερικανική αγορά θα έφθανε τα 61 εκατομμύρια δολάρια.

Την Πέμπτη, η περουβιανή αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι Καγιάο, κοντά στη Λίμα, άλλους δύο τόνους κοκαΐνη, που επρόκειτο να μεταφερθούν στο Μεξικό.

Το Περού, μαζί με την Κολομβία και τη Βολιβία, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις ως προς την παραγωγή κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τις Αρχές, περισσότεροι από 400 τόνοι κοκαΐνη παράγονται στη χώρα των Άνδεων κάθε χρόνο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 06:49