Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, η απονομή χάριτος στον οποίο από τον νυν πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες ακόμη, δήλωσε την Παρασκευή ο προσωπικός του γιατρός, ο Αλεχάντρο Αγινάγα, ο οποίος ανέφερε πως ο ασθενής του έχει γαστρολογικά προβλήματα.

Ο γιατρός δήλωσε ότι χορηγήθηκε θεραπεία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο στομάχι που έχει ο Φουχιμόρι και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα έχει αποθεραπευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Αρνήθηκε ότι ο ασθενής έχει έλκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς ποια ημέρα θα πάρει εξιτήριο. Δεν μπορεί να δεχθεί επισκέψεις προς το παρόν διότι θέλουμε να ξεκουραστεί, καθώς η μόνιμη συρροή ανθρώπων που θέλουν να τον δουν περιπλέκει την ανάρρωσή του», πρόσθεσε ο γιατρός.

Ο 79χρονος Αλμπέρτο Φουχιμόρι διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τη φυλακή όπου κρατείτο την 23η Δεκεμβρίου εξαιτίας της χαμηλής αρτηριακής πίεσης και των αρρυθμιών που αντιμετώπισε. Εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που άσκησε την προεδρία (1990-2000).

Την Κυριακή, ο νυν πρόεδρος Κουτσίνσκι του απένειμε χάρη. Η απόφαση αυτή του κεντροδεξιού ηγέτη του Περού προκάλεσε πολεμική και διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών, που καταγγέλλουν ότι την έλαβε διότι διαπραγματευόταν την πολιτική του επιβίωση και την παραμονή του στην εξουσία κι εξασφάλισε την υποστήριξη μιας ολιγομελούς ομάδας κοινοβουλευτικών του κινήματος που είχε ιδρύσει ο Φουχιμόρι, υπό την ηγεσία του νεότερου γιου του, του Κένχι Φουχιμόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης