Οι Αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι κατέγραψαν τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών εξαιτίας του COVID-19 ως εδώ, που ανήλθε σε 228, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 21.072, την ώρα που η εξάπλωση συνεχίζεται εξαιτίας της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα των Άνδεων.

Το νέο ρεκόρ ξεπέρασε κατά 3 θανάτους αυτό που είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικοί της αντιπολίτευσης αμφισβητούν τον επίσημο απολογισμό: εκτιμούν ότι οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας στην πραγματικότητα πλησιάζουν τους 50.000, συνυπολογιζομένων των ύποπτων θανάτων.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 478.024, εκ των οποίων η διάγνωση των 7.012 ανακοινώθηκε χθες Κυριακή από το υπουργείο Υγείας.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής ως προς τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων εξαιτίας της πανδημίας, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναζωπύρωση της πανδημίας που διαπιστώνεται στο Περού από τις αρχές Αυγούστου καταγράφεται πέντε εβδομάδες μετά το τέλος των μακρών περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενισχύσει εκ νέου τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ως και επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από το σπίτι τις Κυριακές.

Η περουβιανή οικονομία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα εξαιτίας της παρατεταμένης καραντίνας.

Την Παρασκευή, σε ορισμένες περιοχές επιβλήθηκαν εκ νέου περιορισμοί, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των συνόρων ως την 31η Αυγούστου.

Τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά τον Ιούλιο, ενώ οι αεροπορικές και οι οδικές μετακινήσεις επιτράπηκαν ξανά εντός της χώρας, όμως τα μαθήματα στα σχολεία ανεστάλησαν για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο περουβιανός Τύπος δημοσίευσε εξάλλου χθες Κυριακή φωτογραφίες πολλών ανθρώπων χωρίς μάσκες σε παραλίες της πρωτεύουσας, μολονότι η χρήση της είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης