Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ρωσικές αρχές στο αεροδρόμιο της Μόσχας δεν της επέτρεψαν να εισέλθει στη χώρα καθώς είναι «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στη Ρωσία.

Η Χαρμς, επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αρχές του αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας της είπαν ότι θα διέπρατταν «εγκληματική πράξη», αν της επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, η ευρωβουλευτής αποφάσισε να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες,  όπως ανακοίνωσε το γραφείο της, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ρωσία αρνείται να επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαρμς σκόπευε να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας της Ουκρανής πιλότου Ναντιέζντα Σαβτσένκο, που κρατείται στη Ρωσία.

Η Μόσχα κατηγορεί τη Σαβτσένκο ότι συνέδραμε στον φόνο δύο Ρώσων δημοσιογράφων όταν πολεμούσε με μια ταξιαρχία εθελοντών στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης