Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι από τότε που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ την προεδρία των ΗΠΑ δεν έχουν υπάρξει άμεσες επαφές μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κρεμλίνου.

Σχετικά με το σχέδιο που ανακοίνωσε η νέα αμερικανική κυβέρνηση για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη Συρία, ο Πεσκόφ είπε ότι δεν ζητήθηκε η συμβουλή της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επαφές σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν πραγματοποιούνται επί του παρόντος και δεν έχουν πραγματοποιηθεί, τέτοιες επαφές πρόκειται να γίνουν», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

«Διπλωματικές εργασίες ρουτίνας βρίσκονται σε εξέλιξη, η πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον λειτουργεί, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Όσον αφορά τη Συρία, ο ίδιος είπε: «Όχι, οι αμερικανοί εταίροι μας δεν μας συμβουλεύτηκαν. Είναι μία απόφαση κυρίαρχου κράτους. Είναι σημαντικό αυτό (το σχέδιο) να μην επιδεινώσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες, αλλά πιθανώς να έπρεπε να έχουν εκτιμηθεί όλες οι συνέπειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης