Έως ότου ολοκληρωθεί η προεδρική θητεία του Βλαντίμιρ Πούτιν υπάρχει πολύς χρόνος και επομένως στο Κρεμλίνο κανείς δεν σκέφτεται για τον πιθανό διάδοχό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έως τις προεδρικές εκλογές είμαστε ακόμη μακριά, βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο του προεδρικού κύκλου. Επομένως αυτή τη στιγμή κανείς δεν σκέφτεται γι’ αυτό ( τον πιθανό διάδοχο), αυτή τη στιγμή όλοι εργάζονται εντατικά», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την άποψη που είχε εκφράσει ο τηλεπαρουσιαστής Ντμίτρι Κισιλιόφ, σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν τάχα ασχολείται διαρκώς με το να αναζητεί τον διάδοχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κισιλιόφ διατύπωσε αυτή την άποψη στις 23 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με φοιτητές της σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της «απευθείας γραμμής» (ετήσια συνέντευξη που δίνει) το 2018 είχε πει ότι « πάντα σκέφτεται για την προετοιμασία του διαδόχου του». «Διάδοχος με την κλασική έννοια δεν υπάρχει, θα τον ορίσει ο ρωσικός λαός, ο ψηφοφόρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είχε δηλώσει τότε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει επίσης ότι στην Ρωσία μεγάλωσε μια νέα γενιά μάνατζερ, υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη για την χώρα.

Η θητεία του προέδρου Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία το 2018, λήγει το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: TASS, Vedomosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης