Πεσκόφ: «Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν Πούτιν - Τραμπ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 16:01
Πεσκόφ: «Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν Πούτιν - Τραμπ»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση τους στο Ελσίνκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος δεν είναι υποχρεωτική σε μια τέτοια συνάντηση.

«Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου θα πραγματοποιηθούν απευθείας από τους δύο προέδρους» τόνισε ο Πεσκόφ.

Οι Πούτιν και Τραμπ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στη συνάντηση θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, καθώς και επίκαιρα θέματα της διεθνούς ατζέντας. Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι η Γερμανία είναι «όμηρος» της Ρωσίας εξαιτίας της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο, δεν πρόκειται να επισκιάσουν τη συνάντηση των δύο ηγετών. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους ήταν στο περιθώριο διεθνούς Συνόδου τον Νοέμβριο στο Βιετνάμ.

Στο μεταξύ η καθημερινή ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, δημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον επιμένει να θέτει εγγράφως τις ανησυχίες της σχετικά με τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα αυτό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 16:16