Η Άνγκελα Μέρκελ έγινε στόχος επίθεσης με ντομάτες κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της (CDU) στη Χαϊδελβέργη το περασμένο Σάββατο, χωρίς όμως να τραυματιστεί και βεβαίως χωρίς να χάσει την ψυχραιμία που τη διακρίνει. Αντ’ αυτού έσπευσε να βοηθήσει μία δημοσιογράφο που επλήγη από τα «βόλια» της ντομάτας, προσφέροντάς της ένα χαρτομάντηλο για να σκουπίσει τη λερωμένη της μπλούζα.

Η καγκελάριος που φορούσε ένα κόκκινο σακάκι, από ειρωνία της τύχης, χαμογέλασε κοιτώντας την ντομάτα που είχε καταλήξει δίπλα στα πόδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αστυνομία οι ντομάτες προήλθαν από διαφορετικά σημεία. Η πρώτη πέρασε δίπλα από τη Μέρκελ και η δεύτερη ήταν εκτός στόχου!

Η αστυνομία θεωρεί ότι δράστες ήταν ομάδα κτηνοτρόφων που βρίσκονταν στη συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι προφανώς για τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς φώναζαν εκφράσεις όπως «υποκρίτρια» και «προδότη του λαού». Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δράστες είναι απόπειρα σωματικής βλάβης και απόπειρα υλικών ζημιών.

Η Μέρκελ πάντως εμφανίστηκε με το ίδιο κατακόκκινο σακάκι και σε μία ακόμη προεκλογική συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Στουτγκάρδη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης