Μέσα σε κάδο απορριμμάτων κατέληξε την Τρίτη ο Ουκρανός βουλευτής Vitaliy Zhuravskyi (Βιτάλι Ζουράφσκι), ο οποίος πλήρωσε το… μάρμαρο για την επικύρωση της ιστορικής συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη δίπλα στο Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Κίεβο, με το εξαγριωμένο πλήθος να πετάει κυριολεκτικά μέσα σ’ έναν κάδο απορριμμάτων τον άτυχο βουλευτή. Κατά τη διάρκεια της βίαιης μεταφοράς του μέσα στον κάδο άκουσε πολλά… γαλλικά, ενώ δέχτηκε και ορισμένες… ψιλές. Ο προπηλακισμός του βουλευτή έγινε παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν το εξαγριωμένο πλήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vitaliy Zhuravskyi ανήκει στο κόμμα του ανατραπέντος προέδρου Viktor Υanukovych (Βίκτορ Γιανουκόβιτς) και έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη πως ανάμεσα στο Κίεβο και το Κρεμλίνο πρέπει να υπάρχουν στενοί διπλωματικοί και οικονομικοί δεσμοί. Τον Ιανουάριο και εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά την άρνηση του τότε προέδρου να επικυρώσει τη συμφωνία εμπορικής σύνδεσης με τις Βρυξέλλες -κίνηση που πυροδότησε πρωτοφανείς λαϊκές αντιδράσεις- ο Vitaliy Zhuravskyi είχε καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ενίσχυση των περιορισμών κατά των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Στο παρελθόν μάλιστα είχε προτείνει να μετατραπεί σε αδίκημα οποιαδήποτε παράσταση διαμαρτυρίας δεν είχε την απαραίτητη άδεια από τις αρχές.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης