Πέταξαν παπούτσι στον... πρώτο διδάξαντα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:23
Πέταξαν παπούτσι στον... πρώτο διδάξαντα
Στη θέση του… George Bush βρέθηκε ο Ιρακινός δημοσιογράφος Muntadar al-Zaidi, αφού έπεσε θύμα επίθεσης με παπούτσι!Ο al-Zaidi μιλούσε για τους νεκρούς του πολέμου στο Ιράκ σε μία συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, όταν δέχθηκε την επίθεση… αλλά, όπως και ο τότε Αμερικανός πρόεδρος, κατάφερε να σκύψει.

Σύμφωνα με τα Μέσα, ο δράστης ήταν ένας Ιρακινός δημοσιογράφος που υποστήριζε την αμερικανική πολιτική και κατηγόρησε τον Zaidi ότι εργαζόταν για τη «δικτατορία στο Ιράκ».

Πάντως, ο Zaidi αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό και είπε ότι «μου έκλεψε την τεχνική». Σύμφωνα με το Associated Press, ο αδερφός του Zaidi, Maithan, κυνήγησε τον δράστη και τον χτύπησε με ένα παπούτσι μέσα στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνέντευξη.

Η διαμαρτυρία του Muntadar al-Zaidi στη Βαγδάτη πριν από ένα χρόνο τον έκανε «ήρωα» στα μάτια όλων εκείνων που αντιτίθενται στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, ενώ δημιούργησε «σχολή επίθεσης με παπούτσι», αφού πολλοί στη συνέχεια τον αντέγραψαν.

Ο Zaidi καταδικάστηκε για προσβολή σε ξένο ηγέτη και εξέτισε εννέα μήνες στη φυλακή. Απελευθερώθηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ παραδέχθηκε ότι δέχθηκε βασανιστήρια στη διάρκεια της κράτησής του.


Έτσι άρχισαν όλα... Η επίθεση με παπούτσι του Al Zaidi εναντίον του George Bush

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:05