Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ο διευθυντής και δύο υπάλληλοι ξενοδοχείου στο Παραλίμνι της Κύπρου πέταξαν την Τετάρτη ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι σε μηχάνημα σύνθλιψης, ενώ ήταν ζωντανό.

Σε μια χρονική στιγμή που στην Κύπρο διεξάγεται πολιτικός διάλογος για την επίλυση θεμάτων που αφορούν στην ευημερία και την προστασία των ζώων, ένας διευθυντής ξενοδοχείου στον Πρωταρά έδωσε οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου να ξεφορτωθούν μια μικρή αδέσποτη σκυλίτσα. Οι υπάλληλοι καταδίωξαν το σκυλάκι και, όταν το έπιασαν, το έριξαν μέσα στη μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. Τουρίστες που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο έγιναν μάρτυρες αυτής της αποκρουστικής και βάρβαρης συμπεριφοράς. Το ζώο κραύγαζε απελπισμένα, ενώ οι τουρίστες έντρομοι και συγχυσμένοι κατάφεραν μαζί με ιδιωτικό κτηνίατρο να περισώσουν το αθώο πλάσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες της ασφάλειας που μετέβησαν στο σημείο μετά τις καταγγελίες των τουριστών, δηλώνουν σοκαρισμένοι από το περιστατικό, αλλά κυρίως από την ψυχραιμία με την οποία έδρασαν, κατόπιν εντολών οι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκυλί νοσηλεύεται σε κώμα σε ιδιωτική κλινική ζώων.

Από το site, έχει δημοσιευτεί μια φωτογραφία του μικρού άτυχου ζώου η οποία τραβήχτηκε από έναν τουρίστα που ήταν παρών στο περιστατικό. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για μια ακόμη φορά καταδικάζει αυτήν τη βάρβαρη συμπεριφορά. Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου έκανε λόγο για αυξητικές τάσεις στο φαινόμενο κακοποίησης των οικόσιτων ζώων, και κατήγγειλε τη στάση της πολιτείας για την επιμονή της να μην ιδρυθεί Αστυνομία Ζώων.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης