Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε σήμερα ότι οι πολέμιοι των μέτρων κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι προσέβαλαν και έφτυσαν τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν παραβίασαν το Σύνταγμα.

Ένα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Bild, δείχνει ένα πλήθος πολλών δεκάδων ανθρώπων να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «Ντροπή!» την ώρα που ο Σπαν αποχωρούσε από ένα κτήριο στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, το Σάββατο, έπειτα από μια προεκλογική του εμφάνιση με το κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπαν προσέγγισε το πλήθος κάνοντας μια χειρονομία που έδειχνε ότι επιθυμεί να μιλήσει, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, ενώ το γιουχάισμα συνεχιζόταν.

«Όποιος φτύνει και παρενοχλεί δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα και θέτει εαυτόν στο περιθώριο» έγραψε στο Twitter ο Αλτμάιερ.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ο Σπαν, η κοινωνία μπορεί να παραμείνει ενωμένη μόνο αν υπάρχει διάλογος με εκείνους που αντιτίθενται στα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να ακούσουν. Όταν ο κόσμος φωνάζει, φτύνει και προσβάλλει ο ένας τον άλλον, απλώς δεν λειτουργεί» πρόσθεσε.

Το Σάββατο, η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν κατά των περιορισμών λόγω κορωνοϊού στην πρωτεύουσα, το Βερολίνο, και συνέλαβε 300 διαδηλωτές όταν αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα και να κρατήσουν αποστάσεις όπως τους ζητήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης