«Παιχνίδι» εντυπώσεων με θέμα τα πυρηνικά του Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 22:35
«Παιχνίδι» εντυπώσεων με θέμα τα πυρηνικά του Ιράν
Με δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, οι ΗΠΑ υποστήριξαν σήμερα ότι αμφισβητούν την ανακοίνωση του Ιράν πως ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20%.

Ο Γκιμπς είπε: «Δεν νομίζουμε ότι (οι Ιρανοί) έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν το ουράνιό τους στο επίπεδο που ισχυρίζονται» και πρόσθεσε πως οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν πολιτικά κίνητρα, και δεν είναι βάσιμοι από επιστημονική άποψη.

Την Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, είχε επίσης αμφισβητήσει ότι το Ιράν διαθέτει την τεχνογνωσία για να παρασκευάσει καύσιμο για τον ερευνητικό του πυρηνικό αντιδραστήρα από ουράνιο εμπλουτισμένο κατά 20%.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (ΟΙΕΑ), Αλι Ακμπάρ Σαλεχί, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, δηλώνοντας στην ιρανική τηλεόραση:

«Αυτοί (οι Δυτικοί) έχουν αρχίσει να λένε ότι δεν είμαστε σε θέση να παράγουμε ράβδους καυσίμου. Ακόμα και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, που είναι γιατρός, δήλωσε ότι δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Όμως λέγω στον κ. Κουσνέρ να περιμένει τέσσερις με πέντε μήνες και θα δει αν είμαστε σε θέση ή όχι».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 23:38