«Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του αντιπολιτευόμενου κόμματος της ΠΓΔΜ VMRO. «Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση» διαβεβαίωσε, διαψεύδοντας τις πληροφορίες αλβανόφωνου σκοπιανού δικτύου ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους 80 βουλευτές για την ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι ασκούνται έντονες πιέσεις σε βουλευτές του κόμματος που αμφιταλαντεύονται, ώστε να μην ψηφίσουν τελικά τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

EURACTIV: Ο Ζάεφ συγκέντρωσε τον «μαγιό αριθμό»

Την ίδια ώρα το Euractiv αναμεταδίδει την είδηση περί εξασφάλισης του «μαγικού αριθμού» των 80 βουλευτών.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το Euractiv, σύμφωνα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M, 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών. Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει προηγουμένως ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης