Σημαντικό προβάδισμα, έναντι της αντιπολίτευσης, συνεχίζει να έχει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Brima Gallup. Συγκεκριμένα, το κόμμα του συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, έναντι 12,4% που λαμβάνει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ, με 7,6%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) με 3,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι εμπιστεύεται το 21,4% των πολιτών, ενώ τον αρχηγό του SDSM, Ζόραν Ζάεβ το 7,9%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 43,2%, έναντι 19,9% που λαμβάνει το SDSM.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Brima Gallup πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου με τη μέθοδο της κάλπης, όμως μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκάλυψε η αντιπολίτευση, συνεχίζει να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος στη χώρα.

Η ΠΓΔΜ βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στη δίνη μίας βαθιάς πολιτικής κρίσης, η οποία έλαβε ευρύτερες διαστάσεις με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης