Οι 33 από τους 34 βουλευτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης υπό την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στη Βουλή, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου.

Από τους 34 βουλευτές που εξέλεξε ο συνασπισμός υπό το SDSM στις βουλευτικές εκλογές στις 27 Απριλίου, μόνο μία βουλευτής δεν παραιτήθηκε και κράτησε την έδρα της, διαφωνώντας με την απόφαση της ηγεσίας της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις των βουλευτών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ζητά τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό, όπως αναφέρει, την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα και τη διοργάνωση νέων εκλογών.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ, στην επόμενη συνεδρίασή της πρέπει να επικυρώσει τις παραιτήσεις αυτές των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ακολούθως, οι έδρες των παραιτηθέντων διατίθενται στους αναπληρωματικούς βουλευτές της αντιπολίτευσης, μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού τους. Σε περίπτωση που οι αναπληρωτές βουλευτές αρνηθούν να καταλάβουν τις έδρες, τότε θα διεξαχθούν αναπληρωματικές εκλογές για την κάλυψη των κενών εδρών.

Ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεβ, σε δηλώσεις του μετά την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι αναπληρωματικοί βουλευτές του συνδυασμού της αντιπολίτευησης θα αρνηθούν να καταλάβουν τις έδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης