Το αργότερο μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να ξεκινήσει η νέα θητεία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στο αξίωμα του προέδρου της ΠΓΔΜ,μετά την επικράτηση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Απριλίου.

Η παρούσα προεδρική θητεία του κ.Ιβάνοφ διαρκεί μέχρι τις 11 Μαΐου.Ο κ. Ιβάνοφ το αργότερο μέχρι τις 12 Μαϊου μέχρι να ορκιστεί για τη δεύτερη θητεία του, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Βουλή της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα , πρέπει να συσταθεί σε σώμα το αργότερο 20 ημέρες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλ. μέχρι τις 17 Μαϊου. Καθώς.Καθώς όμως μέχρι τις 12 Μαϊου πρέπει να συγκληθεί συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία του κ. Ιβάνοφ, θεωρείται πως το Κοινοβούλιο θα συσταθεί σε σώμα πριν τις 12 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της χώρας, σε διάστημα 10 ημερών από την σύσταση σε σώμα της Βουλής οφείλει να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νικητή των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 27 Απριλίου, δηλ.στον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος θα έχει στη διάθεση του 20 ημέρες για να παρουσιάσει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με βάση τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, εικάζεται ότι η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα σχηματιστεί περί τα τέλη Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 27ης Απριλίου,ο κυβερνών δεξιός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι αναδείχθηκε νικητής εκλέγοντας 61 βουλευτές από τους 123 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης