Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα από Άραβα τρομοκράτη. Συγκεκριμένα στο σημερινό της φύλλο αναφέρει ότι «ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Η εφημερίδα του Μιλάνου τονίζει ότι ο νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας Λιβανέζικης ομάδας με πιθανές διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. «Ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του» τονίζει σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με το συνεργό του, που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, «ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη- και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το επάγγελμα του τρομοκράτη” με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006 η έκρηξή της οποίας αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης