Οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ είναι πιθανό να παραμείνουν, εφόσον τους ζητηθεί από τις Αρχές του Αφγανιστάν, και μετά την επίσημη ημέρα αποχώρησής τους από τη χώρα, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Robert Gates.

«Αν οι τοπικές Αρχές ζητήσουν την παραμονή μας τότε μέρος των δυνάμεών μας θα παραμείνει και μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2011», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος από το Ιράκ όπου βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε, λέγοντας «ότι υπάρχει επιθυμία από τις τοπικές Αρχές για συνεχή παρουσία μας εδώ, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε καθώς μια τέτοια απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον λαό του Ιράκ».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη την Τετάρτη όπου και συναντήθηκε με τον Αμερικανό διοικητή, αντιπτέραρχο Lloyd Austin και στη συνέχεια με αξιωματούχους του Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του πρώτου μεγάλου τμήματος του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ με 50.000 Αμερικανούς στρατιώτες να επιστρέφουν στις Η.Π.Α.

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης