Πίθηκος σκότωσε μωρό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:35
Πίθηκος σκότωσε μωρό
Τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος μόλις τεσσάρων ημερών από επίθεση πιθήκου μέσα στο σπίτι του, στο κρατίδιο Νέγκρι Σεμπιλάν, στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα «The Star», η 26χρονη μητέρα του βρέφους είχε αφήσει το κοριτσάκι στο σαλόνι του σπιτιού , για να πάει στην τουαλέτα, όταν ένας άγριος μακάκας προφανώς μπήκε στο σπίτι και άρπαξε το βρέφος.

Η γιαγιά και ο παππούς βρίσκονταν επίσης στο σπίτι, αλλά κανένας τους δεν είδε τον πίθηκο να μπαίνει μέσα. «Ψάξαμε μανιωδώς σε όλο το σπίτι και βρήκαμε το πτώμα του καλυμμένο με αίμα έξω από το σπίτι», είπε στην εφημερίδα ο παππούς του άτυχου μωρού.

Όπως είπε ο πατέρας του βρέφους υπήρχαν σημάδια από δαγκωνιές στα αυτιά, το λαιμό και το κεφάλι του κοριτσιού. Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας άγριας ζωής του κρατιδίου πυροβόλησαν και σκότωσαν στη συνέχεια τον πίθηκο.

Οι μακάκες συναντώνται συχνά σε αστικές περιοχές της Μαλαισίας και, σύμφωνα με τις εφημερίδες, στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πίθηκοι, που μπορεί να γίνουν επιθετικοί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 10:35