Τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας Copy Culture Survey φαίνεται πως ανατρέπουν το σκηνικό της συζήτησης για το παράνομο «κατέβασμα», καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι τελικά οι «κακοί πειρατές» είναι και από τους καλύτερους πελάτες των δισκογραφικών εταιρειών, αγοράζοντας 30% περισσότερα τραγούδια από έναν μέσο χρήστη.

Όπως αναφέρει το American Assembly, η μελέτη πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και είναι από τις πιο λεπτομερείς που έχουν μέχρι στιγμής διεξαχθεί στο πεδίο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο συμπεράσματα φαντάζουν κομβικά. Πρώτον, ότι η αντιγραφή μουσικής από φίλους και οικογένεια είναι πιο διαδεδομένη από τo online παράνομο κατέβασμα και δεύτερον ότι, ακόμα κι όταν οι χρήστες κατεβάζουν ένα τραγούδι, θα φροντίσουν να αγοράσουν κάποιο άλλο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την εν λόγω έρευνα, διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο οι ερωτηθέντες ήταν ειλικρινείς στις απαντήσεις τους. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί οι μεγάλοι «πειρατές» να αγοράζουν τα τραγούδια, τα οποία εν συνεχεία διακινούν παράνομα στο Διαδίκτυο, αλλά αυτοί που μετά τα κατεβάζουν είναι σπάνιο να δαπανήσουν χρήματα για την αγορά ενός μουσικού κομματιού.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης