Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, δήλωσε ο φημισμένος Βέλγος σοκολατοποιός Πιερ Μαρκολίνι. Σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού, ανέφερε ότι οι συνέπειες είναι δραματικές για όλη την Ευρώπη. «Ζούμε μία περίοδο που είναι ταυτόχρονα περίεργη, δύσκολη και περίπλοκη. Εγώ πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και λέω γιατί να πάρω ένα μεγάλο ποτήρι; Θα πάρω ένα μικρό και θα ξεχειλίσει».

Στην Ελλάδα δεν έχει ταξιδέψει, ωστόσο το κάνει νοητά μέσα από το αγαπημένο του ελληνικό εστιατόριο στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα εστιατόριο που αγαπώ πολύ στις Βρυξέλλες είναι του φίλου μου του Κωνσταντίνου, το «Νότος». Εκεί κάθομαι, βγάζω τα παπούτσια μου και ο Κωνσταντίνος μου φέρνει εξαιρετικό κρασί», σημειώνει.

Όσο για τα μυστικά της σοκολάτας τονίζει «ότι για να έχεις μια σοκολάτα με υπογραφή… είναι όπως το κρασί, πρέπει να δεις τον παραγωγό, πρέπει να δεις πώς γίνεται, πρέπει να καταλάβεις. Εάν αύριο το πρωί αποφασίσω να κάνω ένα προϊόν με βάση ελληνική, θα πάω εκεί γιατί πρέπει να καταλάβω την ιστορία».

«Πρέπει να αφήνεις το κακάο να ψήνεται. Αυτό δίνει μία γνησιότητα, μία αυθεντικότητα, μία ταυτότητα που είναι διαφορετική. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της βελγικής σοκολάτας. Θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό, πιο αυθεντικό με μία ταυτότητα», εξηγεί ο Πιερ Μαρκολίνι, ο οποίος το 2020 αναδείχτηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης