Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο ενός μικρού κοριτσιού από την Ονδούρα που κλαίει, καθώς η μητέρα του υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο από την αμερικανική συνοριοφυλακή, κέρδισε το βραβείο World Press Photo για τη φωτογραφία της χρονιάς.

Το στιγμιότυπο, που τράβηξε τον Ιούνιο του 2018 ο Τζον Μουρ, του πρακτορείου Getty, έχει στο πάνω μέρος του κάδρου τη Σάντρα Σάντσες καθώς την ψάχνουν και στο κέντρο του τη μικρή κόρη της, τη Γιανέλα, μετά τη σύλληψή τους, αφού πέρασαν παράτυπα τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιναλίστ για το 2019 ήταν 43 φωτογράφοι από 25 χώρες, η δουλειά των οποίων επιλέχθηκε ανάμεσα σε σχεδόν 80.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία με την μικρή Γιανέλα είχε να αντιμετωπίσει πέντε φωτογραφίες που είχαν προταθεί για να είναι αυτές οι καλύτερες ειδησεογραφικές φωτογραφίες του 2018.

Δείτε ποιες ήταν οι υποψήφιες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Akashinga - Οι Γενναίοι, Brent Stirton, Νότια Αφρική, Getty Images

Θύματα από φερόμενη επίθεση με χημικά, λαμβάνουν θεραπεία στην Ανατολική Γούτα. Mohammed Badra, Συρία, European Pressphoto Agency

Ένα αγόρι Almajiri. Marco Gualazzini, Ιταλία, Contrasto

Έγκυος μετά την απαγόρευση για κυοφορία από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας (FARC). Catalina Martin-Chico, Γαλλία/Ισπανία, Panos

Η εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι  McGrath, Αυστραλία, Getty Images

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης