Η μετάβαση της ευθύνης των υπηρεσιών ασφαλείας, στο Αφγανιστάν, από τα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων σε εκείνα της τοπικής κυβέρνησης, είναι μια δύσκολη διαδικασία που προϋποθέτει την άρτια εκπαίδευση του Στρατού και της Αστυνομίας του Αφγανιστάν.

Έτσι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στην Τουρκία, θα πρέπει να βρεθούν πολλοί περισσότεροι εκπαιδευτές για τον Στρατό και την Αστυνομία του Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε σχετικά: «Θα χρειαστούμε περισσότερους, πολύ περισσότερους (εκπαιδευτές). Καλώ τα μέλη της Συμμαχίας να προσπαθήσουν πολύ και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να επανδρώσουν την αποστολή των εκπαιδευτών με περισσότερους άνδρες».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, πρόσθεσε: «Περισσότεροι εκπαιδευτές είναι αναγκαίοι και τους χρειαζόμαστε αμέσως. Πίεσα την Συμμαχία για το από μακρού αίτημα για αποστολή χιλιάδων εκπαιδευτών για τον Στρατό και την Αστυνομία του Αφγανιστάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/bestof/%212010/050210/Empire%20strikes%20forward%20%20US,%20NATO%20gather%20largest%20offensive%20in%20years.flv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης