Πιέζει για αποχώρηση του Καντάφι η Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 13:17
Πιέζει για αποχώρηση του Καντάφι η Γαλλία
Με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε ότι συνεργάζεται η Γαλλία σε μια προσπάθεια να πείσει τον Λίβυο ηγέτη να εγκαταλείψει την εξουσία ενώ τόνισε ότι θα εντείνει την στρατιωτική πίεση κατά την έναρξη της δεύτερης, υπό το ΝΑΤΟ, τριμηνιαίας αποστολής στη Λιβύη.

«Απομονώνεται όλο και περισσότερο. Σημειώνονται όλο και περισσότερες αποσκιρτήσεις ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά του και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το στενό του περιβάλλον είναι ότι αντιλαμβάνεται πως ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ στο ραδιοσταθμό Europe 1.

«Θα αυξήσουμε την στρατιωτική πίεση όπως κάνουμε εδώ και πολλές ημέρες... αλλά την ίδια στιγμή συνομιλούμε με όποιον μπορεί να τον πείσει να εγκαταλείψει την εξουσία», τόνισε ο Ζιπέ σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικώς από το Ισραήλ.

Η υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτική συμμαχία παρέτεινε αυτήν την εβδομάδα τις επιχειρήσεις της στη Λιβύη για 90 ακόμα ημέρες, καθώς ο Λίβυος ηγέτης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Οι Λίβυοι εξεγερμένοι και το ΝΑΤΟ έχουν θέσει ως όρο για μια κατάπαυση του πυρός την αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία, όμως ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε με έμφαση κατά την επίσκεψη στη Λιβύη του προέδρου της Νότιας Αφρικής ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 13:35