Πιέζει τον Αμπάς ο Κέρι για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 03:31
Πιέζει τον Αμπάς ο Κέρι για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε μια «ειλικρινή και παραγωγική» συζήτηση την Κυριακή με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για την επίτευξη ενός πλαισίου σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τζον Κέρι επανέλαβε στον παλαιστίνο πρόεδρο ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και ενθάρρυνε τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται εντός των επομένων εβδομάδων, και «πριν από την καταλυτική ημερομηνία της 29ης Απριλίου- όταν συμπληρώνεται το χρονοδιάγραμμα των εννέα μηνών που έχει θέσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ» ανέφερε η δήλωση του ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Καμία πλευρά δεν πρέπει να αφήσει τις δύσκολες πολιτικές αποφάσεις σε αυτό το στάδιο και να σταθεί εμπόδιο της διαρκούς ειρήνης» είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τζον Κέρι ευχαρίστησε επίσης τον Μαχμούντ Αμπάς για τη σταθερή ηγεσία και τη συνεργασία του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφερε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 29 Ιουλίου του 2013 μετά από τρία χρόνια αποχής από τις συνομιλίες και όπως είχε πει τότε « στόχος μας θα είναι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία κατά τη διάρκεια των επόμενων εννέα μηνών».

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Μαχμούντ Αμπάς, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είπε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μια « ιστορική ειρήνη» με τους Παλαιστίνιους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 03:31